Welkom

Stichting CITA

Stichting CITA heeft samen met de Hogeschool Utrecht een duaal opleidingsprogramma voor twee opleidingen. 

Cyber Security & Cloud

Software Development

Stichting CITA

Wat is Stichting CITA?

CITA lost het tekort aan IT-talent structureel op. Wij ontzorgen IT bedrijven met succesvolle werken/studeren programma’s. MBO 4 IT studenten gaan direct aan de slag binnen het bedrijf én volgen een duale HBO opleiding om hun kennis te verdiepen en te verbreden.

Als schakel tussen bedrijfsleven en onderwijs, geeft CITA vorm aan de meest praktijkgerichte, duale HBO opleidingen van Nederland. In nauwe samenwerking met ruim 30 MBO opleidingen informeren, selecteren en werven wij IT-talent voor afstudeerstages en banen (in combinatie met duaal studeren). De meerwaarde van CITA?

Cyber Security & Cloud

Ben jij een cloud-talent, of zie je het helemaal zitten om in cyber security aan de slag te gaan ? Lees dan hier verder.

Software Development

Kan jij geen genoeg krijgen van Java, Python of andere programmeertalen?

CITA & HU

Samen maken wij praktijkgerichte HBO opleidingen

CITA geeft mede vorm aan en monitort de duale HBO IT opleidingen van Hogeschool Utrecht, zodat deze naadloos aansluiten bij de beroepspraktijk. De ‘input’ halen wij uiteraard op bij de deelnemende bedrijven die zich formeren in gebruikersgroepen. Dit betekent dat een opleiding niet statisch is, maar meebeweegt met en anticipeert op de ontwikkelingen van het bedrijfsleven. Als deelnemer aan CITA krijgt u dus invloed op het onderwijs dat wordt gegeven aan uw medewerkers van de toekomst.

Duaal werken en leren

Wat houdt een duale opleiding in?

Gelijk werken

Zodra je begint, heb je gelijk een baan. Je ontvangt direct salaris en studeert ernaast. Je koppelt direct de theorie met de praktijk.

Geen studieschuld

Je opleiding wordt volledig betaald. Je hoeft geen studielening aan te vragen. Dat geeft een kickstart aan jouw carrière. 

HBO in 4 jaar

Je volgt een HBO opleiding in jouw vakgebied in 4 jaar. 

Veelgestelde vragen

FAQ

We zijn blij dat je voor deze opleiding hebt gekozen! Voor verdere begeleiding verwijzen we je graag naar Hogeschool Utrecht (HU), vertegenwoordigd door Marlies Wiegerink (marlies.wiegerink@hu.nl). Stuur haar je gegevens per e-mail, zodat je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bekijkt de HU welke mogelijkheden er zijn om met de duale opleiding te kunnen starten De HU denkt graag mee voor een passende oplossing!

Om de duale opleiding te volgen, wordt aangeraden om je zo snel mogelijk in te schrijven via studielink. De uiterste inschrijfdatum is 1 september. Het is belangrijk om je tijdig in te schrijven, zodat er voldoende tijd is om een match te maken tussen jou en een passend bedrijf. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat je op tijd kunt starten met je werk-leerplek.

Schrijf je in voor 1 mei in voor de voltijd studie, switchen tussen voltijd naar duaal kan nog tot 1 september (mits voor 1 mei ingeschreven) Switchen van duaal naar voltijd kan niet meer na 1 mei.

In theorie besteed je een volledige werkweek aan je opleiding. Je werkt drie dagen bij je werk-leerbedrijf, brengt één dag door op school en hebt ook nog een hybride zelfstudie dag. Dit betekent dat je een uitgebalanceerde mix hebt van praktijkervaring, klassikaal leren en zelfstandig studeren.

 

Gedurende de drie dagen bij je werk-leerbedrijf krijg je de mogelijkheid om je opgedane kennis direct toe te passen in een real-life werkomgeving. Je kunt werken aan echte projecten en samenwerken met professionals uit het werkveld. Dit zorgt voor waardevolle praktijkervaring en stelt je in staat om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

 

Op de dag dat je naar school gaat, krijg je de gelegenheid om te leren van gekwalificeerde docenten en om te interageren met medestudenten. Je kunt de nieuwste theoretische concepten verkennen en discussiëren over relevante onderwerpen binnen je vakgebied.

 

Daarnaast heb je ook nog een hybride zelfstudie dag, waarop je de vrijheid hebt om zelfstandig te werken aan opdrachten, projecten en het bestuderen van lesmateriaal. Dit biedt je de mogelijkheid om je eigen tempo te bepalen en je te concentreren op specifieke onderwerpen die extra aandacht nodig hebben.

Op deze website vind je alle gerenommeerde bedrijven van Cloud IT Academy per regio, waar we je op basis van beschikbaarheid direct kunnen helpen aan een baan. Daarnaast organiseren we regelmatig ontmoetingsdagen waar je kennis kunt maken met verschillende bedrijven. Neem direct contact met ons op om meer te weten te komen over de voordelen van CITA en/of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van onze events.

Alle bedrijven die zijn aangesloten bij Cloud IT Academy hebben het keurmerk Investor in Cloud Talent. Zij willen in jou investeren door je goed te begeleiden op de werkvloer en met je studie. Binnen het bedrijf krijg je een studiebegeleider toegewezen die er is om je te begeleiden op de werkvloer en om eventuele vragen over je studie te beantwoorden. Daarnaast kun je ook altijd contact opnemen met je CITA-coach.

 

Er zijn vaste momenten waarop we samen zitten als student, zowel met je studiebegeleider als met vertegenwoordigers van de HU. Dit biedt jou de gelegenheid om feedback te ontvangen, vragen te stellen en je voortgang te bespreken.

 

Deze begeleiding komt bovenop de standaard studieloopbaanbegeleiding die elke student vanuit de HU ontvangt. Op die manier kun je rekenen op een uitgebreide ondersteuning, zowel vanuit het bedrijf, vanuit CITA en vanuit de HU, om je te helpen bij je studie en professionele ontwikkeling.

 

Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor een periode van 4 jaar, die je afsluit met het desbetreffende bedrijf.

De werkgever betaalt je studiekosten en je boeken gedurende de 4 jaar, op voorwaarde dat je de benodigde studiepunten behaalt. Het is belangrijk dat de student dit onderling regelt met het bedrijf. Het is raadzaam dat de student in eerste instantie zelf de kosten betaalt, omdat dit vaak als een grotere stimulans werkt.

CITA speelt een belangrijke rol in verschillende aspecten:

 

  1. Samenwerking met bedrijven en brancheorganisaties: De stichting is opgericht door bedrijven en brancheorganisaties in de cloud-industrie. In samenwerking met deze partners en Hogeschool Utrecht wordt de duale HBO-opleiding vormgegeven. Deze samenwerking zorgt voor een sterke verbinding tussen het onderwijs en de praktijk.

 

  1. Werving van getalenteerde studenten: CITA werft getalenteerde studenten door middel van voorlichting op MBO/VO-scholen en het organiseren van bijeenkomsten, zoals de Get Connected-dag. Deze evenementen bieden studenten de mogelijkheid om kennis te maken met de bedrijven die betrokken zijn bij CITA.

 

  1. Ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling: De stichting investeert in trainingsprogramma’s om studenten te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld trainingen omvatten die gericht zijn op het verbeteren van vaardigheden en het vergroten van de employability.

 

  1. Ondersteuning en coaching van studenten: CITA biedt ondersteuning en coaching aan de studenten. Dit kan variëren van begeleiding bij studiegerelateerde vragen en uitdagingen tot loopbaanadvies en persoonlijke begeleiding.

 

  1. Expertmeetings voor bedrijfsbegeleiding: De stichting ondersteunt de bedrijven die betrokken zijn bij CITA door middel van expertmeetings. Deze bijeenkomsten bieden een platform waarin experts uit de industrie kennis en ervaring delen om de begeleiding van studenten te optimaliseren.

 

Samengevat vervult Stichting Cloud IT Academy een belangrijke rol in het faciliteren van de duale HBO-opleiding, het werven van getalenteerde studenten, het ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling en het bieden van begeleiding en coaching aan zowel studenten als bedrijven.

Bij Cloud IT Academy zijn er tal van bedrijven die zich hebben aangesloten. Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de werkgevers die verbonden zijn aan CITA, dan kun je terecht op deze site bij werkgevers per regio waar je een overzicht vindt van de verschillende werkgevers, ingedeeld per regio.

Voor deelnemende bedrijven werft Cloud IT Academy talentvolle studenten door voorlichting te geven op MBO/VO en bijeenkomsten te organiseren. Daarnaast investeren we in een trainingsprogramma Persoonlijk Leiderschap om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Dit in samenwerking met Impuls Organisatieadvies en de Universiteit van Amsterdam. De stichting gaat voor een optimale match tussen jou en het bedrijf van je dromen. Mochten er problemen zijn, dan kun je bij ons terecht.

Absoluut, wanneer je aan de slag gaat, ontvang je een salaris voor 3 dagen in de week. De exacte hoogte van het salaris wordt in overleg met je werkgever bepaald.

Bedrijven

Dit zijn de aangesloten bedrijven

Meld je direct aan en ontvang meer informatie