Ren4Semmy - maak het verschil

Ren4Semmy: 

25 juni 2023

Ren met ons mee en maakt het verschil! Meld je nu aan.

Al jaren is de kans op het overleven van hersenstam kanker 0%. Maar we komen dichterbij, alle kleine stapjes zouden samen tot een doorbraak kunnen leiden. Om uiteindelijk DIPG te kunnen genezen is de verwachting dat de behandeling zal bestaan uit een combinatie van medicijnen, immuuntherapie en bestraling. 

Hoopvolle resultaten uit onderzoeken

Tijdens de Ren4Semmy halen we geld op om onderzoek te bekostigen, en dat is nodig omdat de medische wereld verwacht dat een genezende behandeling voor DIPG zal bestaan uit diverse behandelingen zoals bestraling, immuuntherapie, klassieke chemotherapie, wellicht CED behandeling. En dus moeten er vanuit meerdere aanvalshoeken gekeken worden. Twee vernieuwende onderzoekers die wij al jaren sponsoren zijn Esther Hulleman en Hans Meel.

 

Voor deze nieuwsbrief hebben we hen gesproken over waar ze de afgelopen jaren mee bezig zijn geweest. Ze vertelden allereerst over de ontwikkeling van een nieuw model waarbij de invloed van behandelingen op het immuunsysteem onderzocht kan worden. Belangrijk hierbij is dat dit nieuwe model ook op het immuunsysteem van de patiënten aansluit en hierdoor het meest geschikte en betrouwbaarste is voor het testen van immuuntherapie voor DIPG. Hans en Esther willen zo snel mogelijk een genezing voor hersenstamkanker en hebben dit model nu kosteloos ter beschikking gesteld aan de internationale onderzoekswereld. Een belangrijke stap denken zij, want immuuntherapie zal uiteindelijk zeker onderdeel uitmaken van een genezende behandeling.

 

Verder beschrijven Esther en Hans het tweede onderzoek dat gunstige resultaten behaalt.

“CRISPR-Cas9 is een techniek die heel gericht manipuleren van DNA van cellen mogelijk maakt. Wij hebben deze techniek zo aangepast dat we in DIPG cellen op ieder gewenst moment elk gen gericht kunnen uitschakelen. Door dit te doen in cellen die een tumor vormen in onze muismodellen – zowel met als zonder immuunsysteem – kunnen we bepalen welke genen noodzakelijk zijn voor tumorcellen om te overleven in hun natuurlijke omgeving.”

Door deze nieuwe techniek toe te passen, hebben ze zwakke plekken gevonden in DIPG cellen die eerder nooit gevonden zijn. Ook heel doorslaggevend hierbij is dat ze kunnen voorspellen of de resultaten die uit laboratoriumonderzoek komen ook zullen werken in de patiënt.

Ren mee met Ren4Semmy

De opgedane kennis is dus veelbelovend en geeft ons de hoop dat we echt dicht bij een behandeling zijn waardoor de overlevingskans omhooggaat. De komende jaren zullen voor deze onderzoeken meerdere grote experimenten uitgevoerd worden om de genen te identificeren die betrokken zijn. Vervolgens gebruiken we de resultaten uit deze onderzoeken als aangrijpingspunten voor nieuwe behandelingen van DIPG. Esther en Hans zijn als onderzoekers zelf verantwoordelijk voor de financiering van hun onderzoeken en vanwege de aard van hun onderzoek, hoe noodzakelijk ook, is dat vaak lastig. Stichting Semmy is daarom erg belangrijk voor dit onderzoek!

Na de corona pandemie zijn onze reserves laag, er is echt dringend geld nodig. Help mee om kinderen een toekomst na diagnose te geven. Meld je nu aan voor Ren4Semmy of doneer!

 

Inschrijven
Doneer

Lees uitgebreidere informatie over deze onderzoeken: update maart 2023

 

Volg Stichting Semmy ook op social media

Stichting Semmy
Utrechtseweg 707
1381 GW Weesp
E-mail: info@stichtingsemmy.nl
Website: www.stichtingsemmy.nl
RSIN (ANBI): 818597689

This e-mail has been sent to @, click here to unsubscribe.

Indigo 14 4141 RG Leerdam NL