0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vi er helt uenige, når de siger, at det jo bare er leg, der er flyttet ind på skærmen

Den digitale udvikling er ikke en naturkraft, men noget menneskeskabt. Vi kan og skal drøfte, hvordan vi regulerer det, så det ikke ødelægger vores børns liv. Her er vores bud.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Daniel Hjorth (arkiv)
Foto: Daniel Hjorth (arkiv)
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De sidste fire måneder har en heftig debat om digitale medier udspillet sig i stort set alle medier. Vi tolv fagfolk, der står bag netværket Tech & Trivsel, har bidraget i et forsøg på at sætte fokus på digitaliseringens skyggesider. Vi glæder os over, at debatten allerede har sat sig spor, og vi vil her forsøge at gøre status over, hvad vi har lært af den.

Lad os først lige se tilbage: I mange år har det set ud, som om der har været konsensus i samfundet om, at fremtiden er digital. Dette budskab er blevet fremført af tre forskellige grupperinger af techbegejstrede: For det første de kommercielle leverandører: big tech, it-firmaer, digitaliserings­konsulenter o.l. For det andet de politiske aktører: skiftende regeringer, Digitaliseringsstyrelsen, kommunerne, KL osv., der har valgt at investere milliarder i at digitalisere samfundet. For det tredje medieforskningen, der ligesom de to andre har fortalt os, at digitalisering er et fremskridt og et vilkår.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv 7 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

Mere fra os

Annonce

Forsiden

Annonce