HERBELEEF. Halve finale wenkt voor Tongeren na zege tegen Atomix: 28-33

Tongeren nestelt zich naast Visé aan de leiding van B-poule en is met drie punten uit twee wedstrijden nog één zege verwijderd van een plaats in de halve finale van het Belgisch kampioenschap.

Arno Schepers

Thomas Bolaers (gekwetst) en Devisch (ziek) pasten voor het duel tegen Atomix. Ook coach Grandjean (voor het werk in het buitenland) was er niet. Hij liet zich vervangen door Salem Dobojak. De T2 zag een gretig Tongeren in het eerste kwartier. De Limburgers, die vooral op de rechter flank openingen vonden, namen vlotjes afstand van Atomix, 7-11. Ook in het tweede kwartier behield Tongeren een overwicht maar er slopen teveel technische fouten in het spel en ook in verdediging was vaak alle samenhang zoek. De voorsprong in de eerste helft bleef dan ook beperkt tot vier doelpunten, 13-17. En bepaald scherp kwamen de Tongerenaren niet uit de kleedkamer. Voor Atomix volstonden een paar dolle minuten om de achterstand te halveren en de spanning weer op te voeren. Florian en Colin Glesner herstelden de organisatie bij de Limburgers en hadden met elk tien doelpunten een ruim aandeel in de 28-33-zege. Coach Dobojak toonde zich achteraf tevreden met het resultaat, het niveau moet omhoog om mee voor de prijzen te bikkelen.