Zwinstedenloop voor 25e keer gewonnen door een Belg, Ward Oosterlinck veruit de snelste

Ward Oosterlinck heeft de 28e editie van de Zwinstedenloop gewonnen. De atleet uit het Belgische Aalst kwam solo aan in de straten van Sluis. Plek twee en drie ging ook naar België. Tweede werd Foeke Vanbecelaere uit Moorsele en plek drie was voor Emile Vervaeke uit Kuurne. Bij de vrouwen ging de winst ook naar een Belgische: Bieke Trenson uit Westkapelle was in die wedstrijd de snelste.
Samenvatting Zwinstedenloop 2023
Alleen in 1998 was er een Zeeuwse en daarmee ook Nederlandse winnaar bij de Zwinstedenloop. Toen was John Vermeule uit Middelburg de beste in Sluis. Het was dan ook niet verrassend dat bij de eerste kopgroep van negen lopers louter Belgen liepen. Ward Oosterlinck en Foeke Vanbecelaere gingen na zes kilometer een tandje harder lopen en liepen weg bij de rest. Een paar kilometer later liet Oosterlinck ook zijn enig overgebleven concurrent achter zich.
De rest van de wedstrijd liep Oosterlinck, die in 2021 nog 41e werd bij de marathon van Amsterdam, alleen aan kop. Achter hem werd het nog spannend voor de tweede plek. Bij Vanbecelaere kwam Emile Vervaeke nog aanhaken, maar die moest de tweede plek aan Vanbecelaere leggen.

Uitslag Zwinstedenloop, mannen

mannen woonplaats tijd
1. Ward Oosterlinck Aalst 1:07.17'
2. Foeke Vanbecelaere Moorsele 1:08.34'
3. Emile Vervaeke Kuurne 1:09.03'
Bieke Trenson was veruit de sterkste bij de vrouwenwedstrijd. De Belgische triatlete liep de hele weg zonder ook maar een vrouw te zien en kwam na bijna anderhalf uur ook alleen aan bij de finishstreep. Op de tweede plek eindigde Nellek Baldé uit Grijpskerke en de laagste plek op het podium was voor de Belgische Lies Deruddere.