Verdens største elgstatue, Storelgen i Stor-Elvdal, skaper strid med Canada

Canada erklærer elg-krig mot Norge

Provoseres av verdens største elgstatue i Stor-Elvdal.

HVILKEN ER STØRST?: Fram til 2015 var kanadiske «Mac the Moose» verdens høyeste elgstatue. Etter det har en statue i Stor-Elvdal mellom Oslo og Trondheim hatt rekorden. Nå ber en ordfører i Canada innbyggerne om hjelp for å ta tittelen tilbake. Video: CityofMooseJaw Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ti meter høy statue av en elg, plassert godt synlig ved veien i Stor-Elvdal, skaper strid med Canada.

Ifølge TV-stasjonen CTV News skaper det forbitrelse at statuen er 30 centimeter høyere enn kanadiernes stolthet Mac the Moose - og dermed er verdens største elgstatue.

- Det som står på spill er Canadas nasjonale stolthet. Vi kan ikke miste den på grunn av en elg, sier ordfører Fraser Tolmie i Mac the Moose' hjemby, som passende nok bærer navnet Moose Jaw.

På norsk betyr det «elg-kjeve».

Kan få større gevir

- Mac er som familie for meg, og for alle i Moose Jaw. Så dette er personlig for oss, sier ordfører Fraser Tolmie til CTV News.

Nå har ordføreren bedt innbyggerne i Moose Jaw, som er fjerde største by i den vestlige provinsen Saskatchewan, om forslag for å gi Mac the Moose tilbake posisjonen som verdens største.

- Vi har fått mange forslag. Folk har snakket om å sette på den en hatt, eller en hockeykølle. Andre har foreslått å sette skøyter på den. Det mest populære forslaget er å gi ham større gevir, forteller ordføreren til CTV News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.