Elgkrig mellom Norge og Canada

Stor-Elvdal har allerede verdens høyeste elg. Nå vil de bygge en ny i gull på 20 meter

For å sikre at kanadierne ikke stikker av med verdensrekorden.

NORGE SVARER CANADA: Kanadierne ypper til verdens største elg-krig mot Norge. Nå sender ordfører Terje Hoffstad og varaordfører Linda Otnes Henriksen i Stor-Elvdal hilsen tilbake. Video: Øistein Monsen og CityofMooseJaw. Klipp: Madeleine Liereng Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STOR-ELVDAL (Dagbladet): Kommunens høyeste ledelse rykket torsdag ut til «Storelgen» ved riksvei 3 i Stor-Elvdal for å svare på Canadas utfordring om å ta tilbake verdensrekorden i høyest elg.

I dag rager den sølvskimrende Østerdals-elgen 10,3 meter over bakken. Det er en halv meter høyere enn Canadas «Moose Jaw», elgstatuen som holdt verdensrekorden i 31 år, før Stor-Elvdal suste inn og knabbet den ærverdige rekorden i 2015.

- Ikke en sjanse

I byen Moose Jaw har ordføreren kastet seg på et privat initiativ og utfordrer nå Norge.

- Canadas stolthet er på spill. Vi kan ikke tape det til Norge på grunn av en elg, sier ordfører Fraser Tolmie til CTW News i Canada.

Foran «Storelgen» aksepterte ordfører Terje Hoffstad (Ap) og varaordfører Linda Otnes Henriksen (Ap) utfordringen, men føyde raskt til:

- De har ikke en sjanse.

Pengeinnsamling

Med bygda i ryggen har kunstneren bak den originale «Storelgen», Linda Bakke, startet undersøkelsene om hva det vil koste å bygge en dobbelt så høy elg i gull.

- Rekorden skal ikke bli slått en gang til. Med 20 meter har man satt en standard ikke noen kan slå, sier Linda Bakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.